Trygg handel

Kunnig personal

Snabba och säkra leveranser

Upp till 36 månader räntefritt

Drain för hölje 7,5 x 31 mm aluminium

Drain för hölje 7,5 x 31 mm aluminium

Drain för hölje 7,5 x 31 mm aluminium

Tillfälligt slut
59,00 kr
Inkl. moms
Betala från 2 kr/månad. Läs mer

 

Drain för hölje 7,5 x 31 mm aluminium.

Fastfrusna växlar?

Ett problem som dyker upp på vintern för cyklister är att växlarna kan frysa fast. 
Anledningen är att det bildas kondens i vajerhöljet som sedan fryser vid minusgrader och gör att växelvajern fastnar.

Detta drabbar vanligtvis standardcyklar med tre, sju eller åtta växlar då dessa cyklar ofta har heldragna vajerhöljen där kondensen inte har möjlighet att rinna ut. På hybrid- och racercyklar löper vajer normalt fritt utan hölje och klarar sig därmed bättre.

Ett sätt att minska detta problem är att montera ett eller flera drain på vajerhöljet. Den består av en aluminium hylsa med ett öppet spår i som monteras (om möjligt) strax ovanför vevpartiet. Då kan man enkelt blåsa in luft från en kompressor som trycker ut kondensen som bildats och sedan spruta in olja i vajerhöljet som tränger in och smörjer vajern. Anledningen att man helst vill monterar drainet ovanför vevpartiet är att mest kondens samlas där vajer och hölje passerar under vevpartiet

Att montera ett drain är en enkel sak som du enkelt kan göra själv om du vill. Passa även på att byta ut både vajer och hölje när ändå allt ska tas loss, så kommer dina växlar med största sannolikhet fungera riktigt bra under en lång tid framöver.

Glöm inte att köpa en burk låsolja eller annan teflonbaserad olja som har så låg fryspunkt som möjligt om du inte redan har en sen tidigare. Smörj in vajern regelbundet när det börjar bli minusgrader eller när behov uppstår.

Säljs styckvis.

75019015
5707965219052
Här finns inga recensioner för tillfälligt, skriv gärna en egen!
Artikeln är tillagd i jämförlistan

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du detta. Läs mer.